Al 5 jaar verslaggever van ’t positieve nieuws!

16 september 2011, dat was de datum waarop ik op mijn facebookprofiel postte dat ik journalist werd …

dat prille begin

Anderhalf jaar zou ik webcorrespondent blijven voor de gemeentelijke website van Brakel op het Nieuwsblad online. Erg leerrijke maanden waarin ik oppikte hoe een online redactie werkte en hoe moeilijk het was om een artikel in de gedrukte krant te doen verschijnen.

Het was ook in die beginmaanden dat een plaatselijke ancien in het vak zich afvroeg hoe lang ik het zou volhouden ;-). Langer dan een jaar gaf hij me niet …

’t Brakelt in de hele Vlaamse Ardennen

Als héél enthousiast en trots, sinds bijna 10 jaar ingeweken, inwoner van onze prachtige regio ontdek ik nog elke dag nieuwe plaatsen. Ontmoet ik wekelijks vele nieuwe leuke mensen. En monitor ik de alsmaar talrijkere online berichten van de vele prachtige steden en gemeenten rondom woonplaats Elst.

Dezelfde steden en gemeenten die me opnamen in hun perslijst, opdat al het goede nieuws vanuit het bestuur van hun gemeente of stad ook via ’t Brakelt zijn weg zou vinden naar duizenden dagelijkse geïnteresseerde lezers.

geen sant in eigen land

Terwijl de samenwerking met de gemeente- en stadsbesturen van diezelfde steden en gemeenten een lucratieve win-win-situatie betekent voor alle partijen, wordt ’t Brakelt nog steeds niet door het Brakels gemeentebestuur erkend. Waardoor de berichten die het gemeentebestuur van mijn eigen gemeente met de rest van de pers deelt, ’t Brakelt, en zijn duizenden lezers niet bereiken. Jammer …

de teller staat intussen op veel meer dan 10.000 artikels, en blijft enthousiast aantikken, ook de volgende vijf jaren 😉

TIP (1)