De Bommelsfeesten, een meer dan aangename kennismaking ! (1)

Zij die me beter kennen, weten dat ik de eerste jaren als verslaggever bijna exclusief aan Brakel gewijd heb.

Het laatste jaar ontdek ik meer en meer van de dorpen en steden die mijn woonplaats omringen. De Bommelsfeesten bezocht ik zaterdag voor de allereerste keer. Daarbij dank ik schepen van de Bommelsfeesten, Ignace Michaux, voor de mogelijkheid en het vertrouwen. Die het voor me mogelijk maakten om deze prachtige feesten voor het eerst van op de eerste rij te mogen coveren … (ik kom nog graag terug).

de ochtendstoet

Hét voordeel van onwetend aan de slag te gaan, is dat je van de ene in de andere verrassing terecht komt.

Zo zag ik zaterdag weliswaar niet voor het eerst de Zottenmuur. Maar kreeg deze prachtige muur wél veel meer betekenis voor me. Omdat ik zag hoe koningspaar Werner & Sandra er aan hun koninklijke driedaagse begonnen. Ze straalden, net als de begeleidende kinderen en de erg grappige nar.

Het naamplaatje met hun namen werd bevestigd. Er werd gespeecht, gedanst en geposeerd voor de nodige foto’s … waarna de ochtendstoet vertrok. Daarover meer in een volgend artikel.