De warmste week van het KAZ

Het wordt ondertussen een traditie op het Koninklijk Atheneum te Zottegem. Ook dit jaar zetten leerlingen en leerkrachten zich in voor een goed doel van Music for Life, het initiatief van de radiozender Studio Brussel. Want dat het de warmste week van het jaar moet worden, weten de hele school en de werkgroep Burgerzin maar al te goed.

Het atheneum wachtte niet op het startschot van de warmste week op 18 december om acties te ondernemen voor het goede doel. Toen Europa in september overspoeld werd door vluchtelingen, kwam het eerste initiatief al snel op gang. Vijf dagen lang werden appels en peren aan de leerlingen en leerkrachten verkocht tijdens de voormiddagspeeltijd. De opbrengst werd integraal gestort aan het Rode Kruis.

werkgroep Burgerzin

In oktober besliste de werkgroep Burgerzin om als goed doel voor Music for Life de vzw Rondpunt te steunen, die verkeersslachtoffers en familieleden begeleidt. Gedurende drie dagen in oktober en in november werden hiervoor wafels verkocht tijdens de speeltijden. De leerkracht Digital Arts maakte met de tweede graad Humane Wetenschappen prachtige kerstkaarten, die te koop werden aangeboden en waarvan de opbrengst ook naar de vzw Rondpunt gaat.

party en meer

Als kers op de taart sluit het KAZ het eerste trimester af met de warmste tweedaagse. Op donderdag 17 december organiseerde de school een heuse Music for Life XMAS PARTY voor de eigen leerlingen en leerkrachten. DJ Geert Van de Velde draaide er met zijn team de hele avond plaatjes van nu en van de 90’s.

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie stond in het teken van verkeersveiligheid en duurzaamheid, met verschillende workshops en een Fair Trade markt waar alle leerlingen een maatschappelijk verantwoord kerstcadeautje konden kopen.