Mezo Zottegem versloeg Richa Michelbeke

Het werd aangekondigd als dé titelmatch. Een titelmatch in januari ?

Dat lijkt inderdaad wat vroeg op het seizoen.

verklaring

De rangschikking van de U15 van de volleyballende meisjes werd aangevoerd door Mezo, op een punt gevolgd door Richa. Daar achter volgden de andere teams met een aanzienlijke achterstand. Mezo en Richa wonnen tot nu toe alle wedstrijden tegen die lager gerangschikte teams.

In de heenzond kwam Mezo dan ook als enig team winnen thuis bij Richa, en wel met 2-3. De Richa-meisjes waren op revanche uit …

Mezo Zottegem

Trad aan met De Pessemier Alina, D’Hondt Julie, Vermeulen Lore, Busselen Hannah, Ghyselinck Anna, Meersschaut Emily, Borgers Laura, Lauwrensens Lena, Thijs-Goossens Sara, Van Den Bossche Maite en Van Kerckhoven Amber.

Richa Michelbeke

Yang Bouvard, De Temmerman Jenna, Pankov Victoria, Broodcoorens Freya, Vanhalle Silke, Van Den Hautte Yannah, De Vleeschauwer Bauke, Delvoy Alicia, Van der Linden Laura en De Smet Rune verdedigen de Richa-kleuren.

Getraind en vertegenwoordigd door De Naeyer Annelies, Bouvard Jurgen en De Smet Mario.

setverloop

In de eerste set leken de Richa-meisjes echt onder de indruk. Was het van de vele toeschouwers, of van het receptiewerk van Mezo, die bijna alles redden, of toch van het indrukwekkende opslaggeweld van de Zottegemse jongedames ? In die eerste set groeide de kloof snel uit tot tien punten. Ze werd met 25-16 gewonnen door Mezo.

De tweede set verliep veel spannender. Op 18-19 begon de hoop in de harten van de tientallen meegereisde Richa-supporters te groeien. Bij het einde van de set liep het helaas weer mis voor Richa. De Mezo-meisjes wonnen alsnog met 25-20.

De derde en tevens laatste set was bijna een kopij van de tweede. Waar Richa 17-18 voorkwam en Mezo won met 25-21.

Resultaat 3-0 (en de titel ?) voor Mezo Zottegem.