Nieuwjaarsreceptie op Campus De Rijdtmeersen

Bij het begin van elk kalenderjaar trakteert het bestuur van basisschool De Rijdtmeersen en KTA Brakel alle collega’s op een aangename nieuwjaarsreceptie.

Het was trouwens de bedoeling om na de receptie gezamenlijk aan tafel te gaan bij de Fu Hao Garden in Brakel. De kans is groot dat de honger te klein zal geweest zijn, na alle heerlijke hapjes die tijdens de receptie opgediend werden.

Philippe en Gunther speechen

Zoals de traditie het wil nam Philippe Venstock, als directeur van de basisschool, als eerste het woord. Uiteraard bedankte hij, net zoals zijn collega later, alle collega’s voor de toewijding waarmee ze dagelijks de belangrijkste schatten van de vertrouwen schenkende ouders vertroetelden in 2015. Voor 2016 schatte de directeur het integreren van kinderen van vluchtelingen in als de grootste uitdaging.

De directeur van de middelbare school, Gunther De Geeter, was erg trots. Daar waar hij aanvankelijk gerekend had op een vijfjarenplan, wordt zijn wens waarschijnlijk al op 1 september 2016 waar. 300 kinderen, daarvan is KTA Brakel nog maar 12 eenheden verwijderd …

nieuwe schoolgebouw

Wie door Brakel-centrum rijdt, kan er niet naast kijken. Tegenover de Delhaize, in de Kasteelstraat, verrijst erg snel het nieuwe, knappe gebouw van KTA Brakel. De oplevering zal nog in de loop van dit schooljaar plaats vinden. Waarna, op 1 september, de nieuwe ruime klassen in gebruik zullen worden genomen.

Drie jaar geleden was ik er ook al bij, toen de plannen nog maar net “gesmeed” waren ;-). Zie DIT ARTIKEL.

’t Wordt de moeite, da’s wel duidelijk !