Techniekacademie Oudenaarde van start

Tien woensdagnamiddagen kunnen kinderen van 10 tot 12 jaar in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename terecht voor een ‘techniekbad’.

Ze gaan van 13 uur 30 tot 16 uur aan de slag met Lego en Arduino, ze gaan 3D-tekenen en 3D-scannen. Kortom, een leuke namiddag waarbij de kinderen ook iets bijleren en zin krijgen om thuis en op school verder aan de slag te gaan met techniek. Er zijn modules die slechts 1 woensdagmiddag duren maar er zijn er ook die 3 woensdagen na elkaar zijn.

dankzij de steun van het provinciebestuur

De Techniekacademie Oudenaarde gaat uit van de Bernardusscholen van Oudenaarde in samenwerking met het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. De school kreeg een subsidie van de Provincie voor deze Techniekacademie, waardoor de deelnameprijs slechts 2 euro per woensdagnamiddag is.

Bovendien wordt ook de locatie, het Provinciaal Erfgoedcentrum, aangeboden door het provinciebestuur – er zijn immers veel linken te leggen tussen techniek en erfgoed: veel musea bezitten technische collecties, belangrijke momenten in de geschiedenis ontketenden technische omwentelingen en nieuwe technische evoluties helpen ons om ons erfgoed beter te onderzoeken, te bewaren en te ontsluiten.

praktisch

  • 13/01: domotica
  • 20/01, 27/01 en 03/02: Mission To Mars (Lego) basis
  • 17/02 en 24/02: 3D tekenen en scannen
  • 02/03 en 09/03: Mission To Mars expert
  • 16/03: solderen van een toepassing
  • 23/03: Trash Trek (First Lego League)

Meer info en inschrijven via www.techniekacademie.eu.
Meer info over de locatie via www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum