Zottegem Atletiek – sterke prestaties op 4x200m indoor!

Op zaterdag 16 januari trok Zottegem Atletiek met 3 ploegen dames voor de 4×200 meter  naar de Topsporthal te Gent.

Het wordt stilaan een traditie dat Zottegem Atletiek niet meer ontbreekt in de aflossingswedstrijden maar dat ze er keer op keer in slagen zelfs meerdere ploegjes te vormen. Deze keer toonden de dames hoe het moet en maakten de Gentse topsporthal onveilig door maar liefst 3 damesploegen af te vaardigen. “Ongezien en historisch” in de geschiedenis van de club volgens ZA-atleet Herman.

clubrecord

De cadetten dames mochten de spits afbijten als eerste team van Zottegem atletiek. Helena Oste nam een vliegende start uit de startblokken en mocht de stok doorgeven aan Emma De Meerleer. Emma liep een goede 200m en wisselde met Roselien Oste. Roselien, de derde loopster mocht als laatste de stok wisselen met Julie Lenssens. Julie haalde als laatste loopster alles uit de kast en kwam over de finish met een tijd van 2:03.31, eveneens het nieuwe clubrecord!

‘gemengde’ ploeg

Een tweede damesploeg bestond uit cadet Silke Deplorez en de masters Nathalie Vekeman, Isabelle Plasschaert en Veronique Hersschens. Heel verschillende atletes zowel kwa leeftijd als favoriete disciplines maar dit ploegje toont vooral aan dat dit geen barrière hoeft te vormen tot een vlekkeloze samenwerking binnen een club. Deze dames haalden de 4×200 in een tijd van 2’20’29. Ze oogsten daarmee veel respect van de clubgenoten en supporters en zullen hopelijk deze stunt nog eens herhalen in het zomerseizoen.

2 seconden sneller

Een derde ploegje was samengesteld uit Elien Boulangier, Kim Van Vossel, Stina Van Huffel en Maaike Deplorez. Deze vier atletes hebben nogal estafettes gelopen en dat merk je direct. Er was natuurlijk ook vooraf op getraind met trainer Luc Lievens, waarvoor dank. De dames liepen een tijd van 1’53’51 en verbeterden daarmee hun record met maar liefst 2 sec, en dit al voor de vierde keer op rij. Super dus, alweer, voor ZA.

Eerder op de dag had Silke als eerstejaars cadet ook nog een mooie zevende plaats behaald in het kogelstoten. Elien en Maaike toonden al hun snelle benen op de 200 meter en Maaike had er ook al een 60 meter opzitten. Masters Herman Vandevelde en Patrick Depuyt liepen ondertussen ook nog enkele concurrenten naar huis op hun 800 meter.

op onderstaande foto Roselien, Julie, Helena

foto 1 aflossingen indoor gent

op volgende foto Veronique, Isabelle, Nathalie en Silke

foto2

en op de laatste foto Maaike, Elien, Kim en Stina

foto3