De gemeentesecretarissen van onze provincie verzameld

In het begin van ’t jaar verzamelen uw en onze secretarissen voor hun nieuwjaarshappening.

Vorig jaar was onze provinciehoofdstad nog gastheer, de voorbije week was die eer weggelegd voor stad Ronse en de gastvrouw, de Ronsense gemeentesecretaris, Linda Vandekerkhove.

burgemeester Dupont

In zijn welkomstwoord somde Luc Dupont enkele merkwaardige karakteristieken op, zoals een oppervlakte van 12% bosvoor 26.000 inwoners.

Verder haalde de burgemeester de uitdagingen aan waarvoor de gemeenten in 2016 komen te staan : integratie van het OCMW, minder financiële middelen, bepalen van wat wel of niet de kerntaken van een gemeente zijn.

Luc Jolie

De secretaris van Aalter is Afdelingsvoorzitter Oost-Vlaanderen van het Expertisecentrum voor gemeentesecretarissen, het ECG. In zijn onderhoudende toespraak ging de voorzitter erg gevat verder op wat de burgemeester voor hem zei, dat 2016 een scharnierjaar zou worden met vele uitdagingen.

Daniël Adriaens

Daniël is secretaris van Herzele én van het ECG. Hij doet helemaal niet onder voor zijn voorzitter wat gevatheid betreft, en stelde enkele nieuwe secretarissen en de collega’s van de erewacht (30 jaar in functie) voor.

Voor onze regio waren dat Leslie Jourquin, nieuwe secretaris van Maarkedal, en Koen Codron, sinds september secretaris van stad Zottegem.

Professor Dokter Paul Verhaeghe

Vergastte zijn aandachtig publiek over het verschil tussen autoriteit en macht. Kennis die de secretarissen op de werkvloer in de praktijk kunnen omzetten.